Öko és DÖK

Egy igazi ÖKO iskola, jól működő DÖK programokkal

Elsődleges feladatunk, hogy a gyerekek képesek legyenek tudatos állásfoglalásra az életükkel kapcsolatban. A jogaik, kötelességeik megismerésének igényére neveljük őket. A szabadidő kulturált eltöltéséhez saját tervezésű programokat szerveznek diákjaink. Együttműködünk a kerületi (KÖD Diákparlament), és az országos szervezetekkel is. Legsikeresebb programjaink: az Állatok világnapja, papírgyűjtés, Halloween-party, Bolhapiac, Miki-Dizsi, Zenés adventi gyertyagyújtás.
Farsangi mulatságot rendezünk, melyre osztályaink vidám produkciókkal, nyolcadikosaink keringővel készülnek. Állatkerti bérletekkel tanulóink szabadidős programjait szeretnénk támogatni.

Tanítványainkat a természet, a környezet és az élet szeretetére neveljük. Iskolánk az ÖKO iskola címet háromszor nyerte el, majd 2014-ben az „Örökös ökoiskola” cím tulajdonosai lettünk. Szelektív hulladékgyűjtéssel, komposztálással, tudatos vásárlók nevelésével, a víz védelmével, öko lábnyomszámolással, témahetekkel állunk a környezettudatosság mellé.