ÖKO

A környezettudatos nevelés folyamatosan épül be az iskola mindennapjaiba, Föld napja program, osztálykirándulások szervezésével, az iskola környezetének zöldítésével. Iskolánk 2014 óta az „Örökös Ökoiskola” cím birtokosa. Törekszünk rá, hogy a fenntarthatóság pedagógiáját beépítsük mindennapjainkba.

A Cselekedjünk Alapítvánnyal együttműködve kialakításra került a „Harmat közösségi kert”, ahol a gyerekek és a szülők közösen gondozzák a növényeket. 2021-ben iskolánk örökbefogadott egy kispandát, Aurorát, ezzel is támogatva a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit.

2021-ben Öko osztályt indult iskolánkban és működik öko / környezetismeret szakkör is.

Állatokkal kapcsolatos programjaink: kutyaiskola meglátogatása, Tüskéshátú Madártanoda interaktív órái, „Szurkolók az állatokért” előadása a felelős állattartásról és bemutató, élelem és felszerelés gyűjtése menhelyi állatoknak, sólyombemutató…

Fontos a szelektív hulladékgyűjtés. A folyosókon szelektív kukák vannak elhelyezve. Ősszel és tavasszal papírgyűjtést szervezünk. „Anna hangja” alapítványnak gyűjtjük a kupakokat, és a bejáratnál elemgyűjtő fémláda is található.

A FKF játékos környezetvédelmi előadást tartott.

A gyerekeket arra ösztönözzük, hogy vigyázzanak jobban környezetünkre. Ne pazaroljuk feleslegesen az áramot, vizet!

Gondozzuk a növényeket az osztályban, folyosókon, udvaron.